Pekara Toma d.o.o. - PEKARSKA SLAVA
POČETNA
O PEKARI TOMA
NOVOSTI
KETERING
KVALITET
ZAPOSLENJE
VELEPRODAJA
PRESS
LOKACIJE
KONTAKT

25.02.2016.

PEKARSKA SLAVA

Slave, dani posebni za porodice, svečani, ispunjeni ljubavlju i zahvalnošću Sveću kojem su posvećene.

31. januar, Sv. Atanasije, dan kada pekari slave svog zaštitnika. Tog dana su svi zajedno, i tačno u podne se celiva ikona Sv. Atanasija u Sabornoj crkvi, izabrani domaćin, kum donosi slavski kolač, sveštenik vodi službu dok u pozadini Crkveni hor daje uzvišeniju notu čitavom činu.

Ove godine pekara Toma, tj treća generacija porodice Miljković, Tomislav Miljković je bio domaćin slave. Najlepši nacin da se obelezi 50. Godina kako je njegov deda krenuo i utro put generacijama koje će zavoleti pekarski zanat.

Nažalost, velikog majstora Tome nije bilo među nama, ali njegova senka I njegov duh su bili tu u trenutku kada se Slavski kolač okretao, I dok je čitana molitva. Kolač je bio još topao, I u okretanju su dlanovi starih pekara osećali svu iskonsku moć hleba I povezanost njihovih duša I dela sa čudotvornom moći brašna I vode koju je Sveti Atanasije štitio svojim svetim plaštom.

Domaćin Slave predaje domaćinu sledeće slave parče kolača I tako stvara neraskidivu sponu vremena, ljudi I običaja.

U toku službe se svi pomolimo za zdravlje, napredak u poslu ali se ne zaborave ni imena naših predaka koji su tradiciju pekarskog zanata započeli.

I dok užurbano pratimo novosti, modernizaciju, dok nam nove generacije donose svežinu ideja I načina rada, Sveti Atanasije tog 31. Januara na glavnom postolju u Sabornoj crkvi natera nas da zastanemo, pomolimo se, celivamo ga I jos jednom shvatimo da je posao kojim se bavimo, dar od Boga koji nas je negde prepoznao I izabrao baš nas. Velika odgovornost čija težina nadahnjuje.

Podelite ovu stranu:
 

Kopirajt © Pekara Toma d.o.o. - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.